Dag 12 - en bild på ett ställe jag varit på

Det är lite kul, för jag har ju varit på alla ställen där mina bilder är tagna annars skulle jag ju inte kunna ta kort på det. Men här är i alla fall lamor i Järna! Väldigt söta varelser tycker jag. Det var för ett och ett halvt år sen det här ungefär, tiden går väldigt fort.

Det börjar bli vinterkallt nu, det är faktiskt hela -7 ute vilket jag tycker är lagom. Frosten ligger tjock på marken och solen skiner - det är vackert!
Igår kväll var det strömavbrott i hela Vagnhärad, vi på Gärdesvägen och skolvägen hade det ungefär en timme längre än alla andra. Sammanlagt i nästan tre timmar tror jag. Men det var mysigt och vi tände massa ljus, och jag gick på en liten promenad och kollade på den ovanligt stjärnklara himlen på grund av brist av ljus och såg även ett stjärnfall! Det gör mig så lycklig, jag ger ifrån mig ett litet tjo och ler stort för mig själv. Sen spelade jag spel med familjen, M.i.g. som det heter. Frågesport, som vi fick av Tuula och Johan. Jag är ganska värdelös på sånt, men jag visste att någon fotbollspelare kom från Manchester United och så visste jag att Laila Bagge visat rumpan och varit tillsammans med Niclas Wahlgren och så visste jag att influensa är en virussjukdom. Duktigt. Något spel jag tydligen är mycket bättre på är Rappakalja, som går ut på att hitta på och ljuga och gissa. Inte så bra kanske, men det är ett väldigt roligt spel.
Jag har varit väldigt sugen på sushi ett tag nu, men det finns ingen sushi i Vagnhärad tyvärr det är lite typiskt. Men ikväll är det nyår, och då ska vi äta hummer och ha det mysigt.

Dag 11 - Någonting jag oroar mig för

Det finns väl mycket jag oroar mig för, men det jag mest oroar mig för är att något dåligt ska hända någon jag älskar.

Jag är jättetrött och sugen på sushi, men det finns ingen sushi i Vagnhärad. Typiskt. Jag är lite lätt rastlös också och håller på spricka av något jag fick veta idag. Av iver alltså, på ett bra sätt.



Dag 10 - en bild på mig idag och vad jag hade på mig

Det fick bli en bild från när vi var hos Tuula och Johan idag, jag älskar att vara där det är så mysigt! Så vill jag bo. Nu är dagen då den sista lilljulen för i år har firats och därför ska alla kort upp idag! På facebook alltså, inte här det bespar jag er. Jag fick tjuckatjuckas av dom! Eller vi kallar dom så, det är saker som man tränar nyporna med, lite svårt att förklara. Men det är roligt, för jag brukar alltid använda deras när vi är på besök så det var kul att dom tänkt på det. Min nya kamera använder jag flitigt också! Det är förresten en Bridge kamera fick jag veta idag att den heter, en blandning mellan digetal och system. Jag älskar den! Nu ska jag försöka att hitta någon bra balettdräkt att beställa, jag ska dansa så mycket i vår så det ser jag fram emot! Just balett är förmodligen inte alls min grej, men det kan säkert vara bra och kul. Jag hoppas på det i alla fall!

Dag 9 - en bild på mig och min bästa vän

Jag har flera bra vänner, jag och Andreas har inte känt varandra så otroligt länge men han är nog ändå den som känner mig bäst och som jag känner mig tryggast med. Han vet massor med bra och dåligt om mig, och jag vet massor med bra och dåligt om honom. Så ska det vara och ingen är perfekt!
Fler nära kompisar som jag har är Viktoria, som jag har känt i nio år och även Frida som jag har känt lika länge. Veronica är den kompis jag har känt längst, i 13 hela år. Lisa är också en av mina närmare vänner och hon har jag inte känt så värst länge, men 3 år kan räcka långt! David har jag känt i 5 år tror jag, tiden går fort! Han är en person som alltid får mig glad.

Jag hoppas att dom kommer att vara mina kompisar för evigt!


Julen har varit väldigt mysig tycker jag, och mormor är här! Jag har fått en ny kamera som jag kommer att använda, och redan har använt, jättemycket! Jag älskar att fotografera. Imorgon ska vi hälsa på Tuula och fira lilljul där, den sista för oss i år. Det ska bli väldigt mysigt. Jag känner att jag har lite dåligt fantasi och inte har någon aning om vad jag ska skriva, så då struntar jag i det. Hejhej och god jul i efterskott alla!

Dag 8 - en dålig vana jag önskar att jag inte hade

Jag vet inte om jag har någon direkt dålig vana som jag kan komma på, kanske omedveten. Det har hänt att jag har kliat mig i näsan, det är kanske inte så trevligt så det undviker jag. Jo men en sak det är att sitta vid datorn! Jag fastnar så lätt, jag tycker inte ens att det är speciellt kul. Så jag önskar att jag blev av med mitt datorberoende. Jag har en vana att börja gråta ganska lätt också, även när jag inte är jätteledsen. Så det vill jag också sluta med. Men det har jag blivit bättre på!

Idag ska vi åka hem till mummi och fira lilljul, det är mysigt det! Och imorgon är det jul, tiden går fort. Jag måste göra klart julkorten, köpa min present till Nonno (jag vet vad det ska vara) och en ram till mummis present. Sen måste jag slå in allting också! Fast för första gången har jag inget att slå in till familjen, för deras present existerar inte än så att säga. Men jag ska berätta vad det är för dom imorgon! Det är meningen att vi ska bestämma lite tillsammans. Men det skriver jag mer om sen om jag kommer ihåg.

Den här låten tycker jag är väldigt vacker, och jag är väldigt svag för piano. Så lyssna på den!
http://www.youtube.com/watch?v=GRqjFcP_aw0&feature=share
Nu ska jag kila iväg och duscha, hejhej.



Dag 7 - vad jag skulle göra om jag vann en miljon

Jag tycker om att spara pengar så förmodligen skulle jag spara en hel del, sen gillar jag att vara generös också så jag skulle bjuda mina nära på en massa saker och så skulle jag se till att skaffa körkort för en gångs skull. Förmodligen skulle jag donera endel också, skaffa en fadder (både människa och djur) och så skulle jag köpa en timmerstuga till mamma och pappa. Jag skulle gå på alla utbildningar som jag vill gå på så att jag får lärdom i lite av allt och kan variera mig i livet. I och för sig så har jag nog inte råd med en timmerstuga för en miljon, möjligtvis om den är i Helsingland. Men jag kan ju bidra till den i alla fall! Fast jag kan ju inte veta vad jag skulle göra för pengarna förens jag vann dom, jag skulle säkert bli som Joakim Von Anka och bli riktigt girig och spara dom utan att använda ett öre. Vem vet.



Dag 6 - ett minne (eller tusen)

Jag har ju hur många minnen som helst, hur ska jag kunna välja ut ett? Det hade ju kunnat vara lite mer specificerat tycker jag. Menmen.
Jag kommer ihåg när jag var sisodär fem år och bodde på Tjusarstigen, då var min bästa kompis Josefin. Det var en varm sommardag och vi var hemma hos henne. Josefin var en väldigt busig typ och jag var en väldigt lugn och försiktig typ, en ganska rolig kombination. Hon föreslog den här dagen, när våra föräldrar var utomhus, att vi skulle julpynta huset. För det skulle ju vara jätteskoj, jag undrade om vi verkligen fick göra det och hon sa att det var klart att vi fick. Jag var övertygad, så vi plockade fram deras låda med pynt och han pynta hela den övre hallen innan hennes mamma Sanna kom på oss.
Jag kommer också ihåg en gång när vi gömde oss bakom hennes bröders säng, det var som en hörnsäng och vi var små nog att krypa bakom. Vi fick verkligen inte vara där inne, då skulle dom döda oss. Jag var lite rädd, men Jossan tyckte att det var väldigt roligt. Och dom kom aldrig på oss!
Jag kommer också ihåg när vi var i hennes rum och dansade till Bailando, vi snurrade runt, runt, runt tills det blev svart för ögonen.
Och så kommer jag ihåg när hon bjöd mig på en mandarin klyfta och jag har aldrig kunnat tugga och svälja skinnet, men det vågade jag inte säga så jag tuggade och tuggade och tuggade. Jag kommer inte ihåg om jag lyckades tillslut, eller kastade ut det när hon inte märkte.
Sen kommer jag ihåg i lågstadiet när killarna fick för sig att plocka långbenspindlar från skolhuskanten och plocka ner i sina fickor och ha med in på lektionen. Dom jagade mig och dom andra tjejerna med dom, det var inte kul. Jag minns inte när jag blev rädd för spindlar, men jag kommer ihåg när jag var kanske tre eller fyra år och låg på golvet i vardagsrummet och kollade på en spindel som var ganska stor (tyckte jag i alla fall) och grå. Den hade två röda kors på ryggen och jag var jättefascinerad. Jag ville klappa den, men när jag petade på den så började den skaka och dog. Jag blev jätteledsen.
Och så kommer jag ihåg när jag var i ungefär samma ålder och hade Hannas grå klänning på mig och stod på framsidetrappan och kollade på stjärnorna och klänningen blåste i vinden. Och när jag fick vattkoppor i samma ålder och gick ut naken i solen trots att jag inte fick vara utomhus. Men det var fint väder ju! Och så kommer jag ihåg när jag sov i mammas och pappas säng och vaknade av att familjen kom in och sjöng för mig, det var min födelsedag och det var ljust och mysigt i rummet. Jag minns inte hur mycket jag fyllde, max sex i alla fall.
Jag kommer ihåg när jag satt på morgonsamlingen på lekis och min lösa tand fastnade i mitt päron, jag kommer till och med ihåg vart jag satt. Och så minns jag när vi sydde nallar och jag inte riktigt fick till den runda formen på ögonen och Maria hjälpte mig med ett av dom.
Och så lekte vi Rödluvan en gång i lekrummet, jag fick vara det en gång och jag plockade bestick i olika färger istället för blommor.

Jag minns faktiskt bäst saker som har hänt för länge sen, så saker som hänt nyligen kan vara lite småsuddigt innan det har lagt sig.
Jag minns också när jag gjorde en snölarv på gården på Skogsvägen, och hur det alltid blev översvämning i lekparken när det regnade. Folk brukade åka vattenrutchkana då, men inte jag för jag var lite rädd för vatten. Sen kommer jag ihåg när vi lekte Ronny och Ragge i lekparken också. Och en natt efter min födelsedag när Nora sov över och hon satte sig upp i sängen med uppspärrade ögon och utbrast "Har du vattenballonger?" och sen lade sig ner igen. En gång när jag var hos Nora i Hummlebo så hittade jag en femma på grusgatan nära en annans tomt och en kille som bodde där sa att det var hans. Så jag gav den till honom tror jag.
Och hemma hos Nora i det vita huset, när det var en kille som pratade engelska som var barnvakt till oss ett kort tag. Jag stod i Noras rum och åt glass ur ett paket när han kom in och började prata med mig. Jag blev rädd för att jag inte förstod, jag trodde att han skällde ut mig för att jag åt glass. Det gjorde han säkert också.
Jag minns första gången jag provade att cykla, på min gröna fina cykel. Det var på Tjusarstigen, så jag var sex år eller mindre. Först cyklade jag in i vägbommen, sen in i staketet och sen ut på ängen där jag ramlade.
Jag minns också när jag lekte i sandlådan där och hade en nyckelpiga i handen. Och Joakim som bodde där som sa fula saker såsom "Arselhål".
Min fina och gröna cykel blev stulen en gång, den hittades senare i ett dike utan hjul. Taskigt.
Sen försökte jag en gång byta min Mimmitopp mot en fin grön klänning som var Linneas. Även det på Tjusarstigen. Jag lyckades nästan, tills vi blev påkomna.
En tjej tappade en glasskål i min dörröppning en gång, Hannas och mitt rum hade ingen vägg emellan, bara en tröskel, och alla blev tillsagda att gå igenom hennes rum trots dammsugning av glaset om dom skulle ut eller in ur mitt. Jag ville förstås inte sjunka så lågt så jag gick genom min dörr i alla fall, och fick givetvis en glasbit i foten. Pappa tog ut den med en pincett och jag minns hur blodet rann. Väldigt liten fot hade jag också.
Sen minns jag när vi var på Eskilstuna zoo och Veronica slog huvudet i tunnelrutchkanan när hon hade ett taggdiadem och fick små hål i huvudet.
Jag minns när Andreas och jag åkte till Skansen förra våren och satt och spelade kort i en träbod, eller utanför den fast på den. Svårt att förklara. Det började blåsa och några kort ramlade emellan springorna så vi fick lyfta en träbalk och plocka upp dom. Det var även första dagen jag använde mina haremsbyxor.
Jag minns Öppet Hus på Wendela våren 2009, jag och Veronica pratade och plötsligt viskade hon: "Han där ser ut som Jacob Black!" Jag vände mig om och där stod ingen mindre än Andreas och pratade med Eva, jag sa att jag inte tyckte att dom var lika.
Jag minns när jag, Viktoria, Niklas och Mattias kastade snöbollar på vägen hem från skolan en dag, i åttan eller något var det.
Och så minns jag att jag och Viktoria brukade leka i femman att vi var fast i ett datorspel och att våra pojkvänner spelade för att få ut oss därifrån. Vi började på vintern och åkte en massa olika pulkabackar, en gång var vi hemma hos henne och skulle inte bli upptäckta. Men det var inte lika roligt.


Det blev inte bara ett minne, det var omöjligt för när jag väl skrivit en sak kom jag på en annan sak. Men nu ska jag bespara er från fler minnen, för det finns alldeles för många av dom för att skriva ner. Hejhej!



Dag 5 - min första kärlek

Min allra första kärlek hette, eller det heter han väl fortfarande, David och jag blev kär i honom när jag var 6 år gammal. Vi gick då i samma klass och gjorde det enda till fyran då jag flyttade, jag började lära känna honom en vinterdag när han ramlade med pulkan i pulkabacken och blev ledsen, jag gick fram till honom och sen kom han hem till mig och vi och min storasyster Hanna lekte inte-nudda-golv i mitt rum. Jag ville att han skulle sova över, fast det fick han inte. Men efter den dagen blev jag kär och han blev också min bästa vän som jag umgicks med nästan varje dag. En tjejtjusare var han, alla tyckte om honom. Jag hade, och har kanske, en tendens att falla för killar som andra också faller för. Det är ju lite onödigt faktiskt. Kan jag inte bli kär i någon riktigt, i andras ögon, oattraktiv typ som ingen annan än jag vill ha? Det vore praktiskt.
David och jag gled väl isär lite sådär sisodär i trean/fyran, sen flyttade jag i fyran och blev kär i en annan där istället. Jag var ständigt kär från den första gången fram till jag började gymnasiet. Då hade jag faktiskt ett "uppehåll" i nästan ett år. Nu blir jag inte så lätt kär, eller inte i flera personer samtidigt i alla fall som jag hade en tendens till förut. Jag var väl rädd för att inte vara kär, så jag hade alltid en reserv kanske man kan säga som jag trodde att jag också gillade. Jag vet inte, det var bara märkligt.
David och jag har i alla fall inte träffats sen jag hälsade på min gammelgamla klass i 6:an eller så, så så kan det gå!


Jag har köpt en jättesöt vattenkokare på Clas Ohlson idag! Den är blå och rymmer en halvliter, pluttig är den. Jag hämtade också mina sista drejade föremål den här terminen från keramiken och så passade jag på att hälsa på teatermänniskorna som hade avslutning idag. Jag har äntligen köpt saker så att jag kan göra egna julkort och så har jag nästan alla presenter! Tror jag.
Nu sitter jag och dricker te i mitt rum med den fina vattenkokaren som matchar min fina kopp och te-sil med form av ett flöte. Och så äter jag också, spaghetti med köttbullar och stekt ägg för den som vill veta. Det är gott! Jag är hur trött som helst så jag ska nog lägga mig relativt tidigt ikväll, jag ska försöka i alla fall. Men innan dess ska vi klä julgranen!



Dag 4 - mina mål/önskningar/drömmar

Jadu, det är väldigt svårt att säga vad jag vill uppnå här i livet om vi pratar arbetsmässigt i alla fall. Jag tycker om att göra så otroligt mycket, men det måste vara något kreativt som jag trivs med.
Annars så vill jag givetvis leva ett lyckligt liv och i framtiden vill jag ha en familj och bo på ett mysigt ställe, gärna i ett enplanshus i timmer eller sten och så ska det vara i eller nära skogen och nära vattnet. Det ska vara avskilt, men inte för mycket. Det ska gå att ta sig någonstans om man vill det. Men storstäder har aldrig varit något för mig, så så vill jag inte bo. Jag vill ha djur, gärna flera stycken. Jag vill uppleva livslång kärlek och bli gammal tillsammans med personen. Och så vill jag givetvis att alla mina nära och kära ska leva länge och lyckligt och inte bo alldeles för långt borta. Men att säga vad jag vill med mitt liv är ganska svårt, nya saker händer varje dag och formar nya tankar och bilder. Så vi får se hur det blir!

Idag har jag bakat hela dagen, från ungefär tolv till strax efter tio. Tio timmar är nog ett rekord, och jag vill nog inte göra om det. På ett tag i alla fall. Otroligt vad ansträngande det är! Jag är helt slut! Men det var ändå mysigt och resultatet blev som jag ville. Jag kanske sätter upp en bild senare. Men nu är jag helt matt, jag ska äta upp mina nudlar, dricka mitt te och se ett avsnitt av The Nanny sen ska jag sova! Nattinatti.



Dag 3 - min favoritårstid och varför

Jag älskar våren för att dagarna blir ljusare, blommorna kommer fram och fåglarna kommer tillbaka och det är skönt med lite värme efter vintern.

Jag älskar sommaren för att dagarna är jätteljusa, det går att bada utomhus, det blir varmare (inte för kvavt bara!) och humöret blir bättre.

Jag älskar hösten för att färgerna ute blir vackrare, för att smattrande regn mot fönstret är mysigt och för att man inte riktigt vet vilket väder man kan förvänta sig.

Jag älskar vintern för att snön (förhoppningsvis) kommer, den mysiga känslan inför julen, att kunna kasta snöbollar och åka pulka och att gå in efter en lång, kall dag och dricka te eller varm choklad.


Alla årstider är bra, för då får man lite av allt och hinner inte riktigt tröttna på det ena eller det andra.

Just nu snöregnar det, och det är ju ganska mysigt det med!



Dag 2 (eller andra dagen jag fortsätter skriva i alla fall) - En person jag vill träffa just nu

En person jag skulle vilja träffa just nu är min moster Tussen. Hon avskyr när jag lägger upp bilder på henne, så det tänker jag inte göra även om jag vill det. Jag saknar henne för att jag har lätt för att prata med henne, hon är ärlig och ganska så mycket lik mig. Jag känner också att vi skulle kunna dela ganska mycket tankar och så nu, det vore skönt. Men jag hoppas att hon kommer på besök snart, eller att vi åker upp till henne och kusinerna!

Dag 1 - en bild på mig + tio fakta om mig

En studentbild fick det bli!

Nu gäller det bara att komma på tio fakta då...

1. Jag är en samlare, när jag var liten samlade jag på allt från stenar, mossa, kottar och skräp. Numera samlar jag på prydnadsföremål (framför allt te/kaffe serviser och lyktor!) och fortfarande stenar i en lite mer begränsad mängd.
2. Jag är ganska överkänslig och överreagerar lätt, ofta förmodligen för att jag tänker för mycket om det händer något. Ältar det kanske man ska säga.
3. Min största rädsla är att förlora någon jag älskar, och det oroar jag mig ganska mycket för. I övrigt är jag väldigt rädd för spindlar, höjder är ingen favorit heller.
4. Jag har en tendens att spela upp scenarion i mitt huvud, ofta där jag på något sätt är med om en olycka. Fråga mig inte varför, det har jag gjort sen jag var liten. Jag kommer fortfarande ihåg ett scenario från när jag var liten där jag såg mig själv bli kidnappad till Herrgården i Nykvarn, jag hade en lila klänning och långt fint och blont vågigt hår och dansade. Jag vet, lite märkligt.
5. Jag har alldeles för många intressen, och har därför svårt att välja ett framtidsyrke. Men det är ju kul att gilla det mesta!
6. Jag värdesätter andras lycka högre än min, vilket inte gör så mycket eftersom att jag då blir väldigt glad när andra är glada.
7. Jag är väldigt fascinerad av saker som känns magiska; såsom himlen och stjärnor och planeter och löv som blåser i vinden. Och så trolleritricks och magneter tycker jag mycket om.
8. Jag tror på livslång kärlek och har svårt att tänka mig att genom livet ha haft en massa förhållanden, och jag har svårt att tänka mig att bara "strula" med någon bara för att. Kärlek ska det vara!
9. Jag har sökt till Lilla Melodifestivalen flera gånger utan lycka, och jag kommer fortfarande ihåg alla låtar/låtsnuttar jag någonsin har hittat på. Jag kan fortfarande ibland se en bild framför mig där jag står på scen och sjunger. Jag önskar att jag hade en jättebra röst!
10. Jag älskar att pyssla, men ändå gör jag inte det särskilt ofta. Känslan jag får efter att ha skapat något är underbar. Jag vill ha en verkstad!

Såja, nu ska jag skynda mig iväg och spela tvärflöjt!

Listelilista

Halloj igen, jag tänkte lägga in en lista här med saker jag ska lägga upp dom kommande dagarna ifall bristen på fantasi skulle bli för stor. Och för att det är roligt förstås!
Jag börjar imorgon, så får vi se hur det går. 

Lista

Dag 01 - En bild på mig + 10 fakta om mig
Dag 02 - En person jag vill träffa just nu
Dag 03 - Min favorit årstid och varför
Dag 04 - Mina mål/önskningar/drömmar
Dag 05 - Min första kärlek
Dag 06 - Ett minne
Dag 07 - Vad skulle jag göra om jag fick en miljon
Dag 08 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade
Dag 09 - Bild på mig och min bästa vän
Dag 10 - En bild på mig idag och vad jag hade på mig
Dag 11 - Någonting jag oroar mig för
Dag 12 - En bild på ett ställe jag varit på
Dag 13 - Mitt drömbröllop
Dag 14 - En bild på mig själv för ett år sen
Dag 15 - Någonting jag ångrar
Dag 16 - Innehållet i min väska
Dag 17 - Den bästa känslan
Dag 18 - Vad jag åt idag
Dag 19 - En bild på det jag köpte senast
Dag 20 - Min favoritfilm
Dag 21 - En bild på mig själv som är tagen av någon annan
Dag 22 - Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
Dag 23 - En låt som får mig att gråta
Dag 24 - Mitt favoritprogram - och varför
Dag 25 - Min favorithögtid


Idioti

Jag blir så arg! Jag har precis läst en artikel om en familj som utvisats från Sverige, dom blev hämtade tidigt imorse och tillbakaskickade till Armenien. Efter 11 år. Och dom visste inte ens att dom skulle bli utvisade idag! Vad är det för skit?! Jag förstår inte hur det kan finnas personer som är så fruktansvärt okänsliga att dom bara kan ta en familj, packa deras väskor, och skicka iväg dom. Dom fick inte ens säga hej då till vänner, utan allt gick jättefort. Jag vet att man ska vara källkritisk, men att dom är utvisade tror jag knappast är en lögn. Jag förstår inte meningen med att skicka tillbaka en familj som har bott i Sverige så pass länge, jag kan inte förstå hur man kan skicka tillbaka någon alls. Det är ju inte så att vi inte har plats, vi är ett väldigt glesbefolkat land ändå och bostäder byggs det nya av hela tiden. Främst för ungdomar. Jag blir så förbannad på det här systemet med immigration! Jag förstår väl att inte all världens befolkning kan flytta till Sverige, men om dom väl har flyttat hit så tycker jag att dom kan få stanna.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen, en kopp te kanske lugnar ner mig lite.



Livet är underbart när underlivet är bart

Tjoho, nu är jag helt slut!
Jag vaknade imorse av att chefen ringde och ville att jag skulle vikariera på Hasselbacken mellan 08.15 och 17.00, jag kunde bara till 16.00 men det gick bra. Hon sa att jag skulle komma så fort jag kunde. Jag var helt yrvaken och förvirrad och kollade på klockan när vi pratat klart och insåg att den var 07.45, alltså hade jag en halvtimme på mig. Det var ju såklart och dagiset som ligger längst bort från mig, tio minuter istället för två men ändå.
Eftersom att jag var så trött igår så tänkte jag att jag skulle duscha idag, så det var jag tvungen att göra snabbt (så går det när man är lat!) och sen klä mig och skynda mig iväg. Jag åt ingen frukost men fick faktiskt en knäckemacka där. Jag kom dit tio minuter för sent, det tog exakt tio minuter att ta sig dit. Men det var ganska bra gjort ändå tyckte jag.
Jag var på en avdelning med pysslingar, små barn alltså, och det gick bra även om det är utmattande. Sen kom jag hem och tänkte att jag hade lite tid på mig i alla fall tills bussen skulle gå, sen insåg jag att ju busstiderna ändrades igår och bussen tydligen gick 16.42 istället för 48 - en betydelsefull skillnad! Jag skulle inte hinna gå, så pappa kom precis hem och skjutsade mig. Det var tur! Varför ska dom ändra på busstiderna så konstigt för? Aja, sen var det i alla fall keramik och jag fick ta hem en massa saker. Min fjäril som jag äntligen lyckades få till förra gången exploderade, utan att ens ha varit i ugnen. Jag hade inte använt slickers när jag satte fast vingarna men jag hade ingen aning om att jag skulle ha använt det så det var som det var. Så jag fick helt enkelt göra en ny. Jag får komma extra på onsdag och torsdag om jag vill det, så det är bra. Jag gjorde även ett äpple med en larv på. Bara för att.



Det handlar inte om hur intelligent du är, utan om hur du är intelligent

Nu har jag varit hemma ett tag efter en ganska händelsefull helg. I lördags så var det ju julmarknad på Tullgarn och Hanna och jag sålde det vi bakat och lite annat som andra bakat, säljningen gick väl inte strålande men ändå. Jag fick pyssla med barn också och jag lärde en liten flicka i kanske 5 års åldern att vika en fjäril, hon var så duktig! Så det var mysigt. Det var kallt överallt och blev regnigt, vilket var synd då det tydligen var månförmörkelse igår! Det hade jag velat se. Sen åkte jag och Viktoria hem till Nella som har fyllt 20, det var mysigt och vi köpte en gammeldags äppelpaj (recept från 1500-talet) och ett handgjort julkort (av Ness) till henne. Jag köpte hem en paj också som jag snart ska smaka på! Vi hade det i alla fall trevligt och nu idag fick vi skjuts från Huddingen av Gärt till Tullgarn där det idag var ännu kallare än igår! Eller igår var det mer ruggigt så man frös mer, idag var det mer isande men det var ganska skönt.
Det var väldigt vackert väder också, fast solen började gå ner redan vid ett! Det var flera sjuka som skulle vara med på skådespelet på slottet så Viktoria fick hoppa in i en liten roll med repliker och jag fick vara med också fast bara följa med dom tyst. Men i alla fall! Jag tycker mycket om den fina prinsessklänningen jag fått låna av Britt trots att den är trasig på sina ställen, så det ska bli lite sorgligt att lämna tillbaka den.
Det var världens vackraste måne vid fyra tiden ungefär! Den var stor och lös i en ljus gul nyans och den speglade sig vackert i vattnet. Det var så underbart så jag blev helt till mig och blev jättebesviken över att jag har en sån värdelös kamera för sådana fotografier. Men jag fotograferade i minnet. Så vackert. Underbart.
Hemma hos Nella så hade jag förresten mobilen i jackfickan under natten och det var så kallt i hallen att på morgonen efter så hade den, som varit fulladdad, fått slut på batteriet och stängt av sig. Den frös helt enkelt ihjäl. Tur att jag har en nödladdare!
Imorgon är sista keramiklektionen den här terminen, det känns lite konstigt. Förhoppningsvis blir allt jag har gjort klart då i alla fall så att jag kan ta hem det! Sen sista dansen på onsdag också för terminen. Märkligt.
Jag har också precis insett att det bara är drygt två veckor kvar till jul och att det idag är 3:e advent, och jag har inte köpt en enda julklapp. Eller jag har gjort en, men jag behöver fortfarande en ram till den och jag har märkt att ramar är väldigt dyra. Någon dag i alla fall den här eller nästa vecka ska jag åka och införskaffa mig en massa klappar!




Bakning

Hejhej, idag har jag keramikat klart min fjäril! Eller den har inte varit i ugnen och är inte målad än, men formen är klar i alla fall. Jag gjorde sniglar också, två stycken.
Efter det så träffade jag Viktoria, Savannah, Lisa och Veronica och vi åt lite och pratade, det var trevligt. Sen när jag kom hem så har jag bakat lussebullar, och Hanna har bakat knäck, kola och marsipan! Mums! Fast det är till Tullgarnsmarknaden imorgon så vi får tyvärr inte äta upp allt.
Jag ska få ha en jättefin gammeldags klänning där imorgon, det är kul!
Så imorgon är det alltså marknad, sen ska jag hem till Nella som har fyllt 20. Hon bor nu mera i Kungsholmen, en bit bort alltså. Men det ska bli mysigt.

När jag jobbade i onsdags så var det några flickor som gjorde frisyrer på mig, när dom var klara ställde sig en framför mig för att granska mästerverket. Hon sa "Vad fin du blev, förutom prickarna i ansiktet." (finnar alltså för dom som inte förstår). Barn är oerhört charmiga ibland. Men dom är faktiskt väldigt söta och jag trivs jättemycket på jobbet!



‎"Ett rum med utsikt är ju fint, men allra helst är det ett rum med insikt man skulle behöva."

Hejhå!

Idag åkte jag till Vårdcentralen, det tog dom fem försök att lyckas sticka in nålen i en av mina vener för dom var tydligen halkiga och hade en tendens att hoppa åt sidan. Det var lite halvsynd. Tillslut gick det i alla fall, fast det blev inte egentligen tillräckligt med blod för plötsligt sprack venen så det kom inget mer blod ut men jag behövde inte göra om det. Ganska så skönt, jag tycker att fem gången är tillräckligt! Sen missade jag bussen precis, jag sprang efter den som en galning men jag får väldiga problem med andningen när jag springer när det är kallt så det gick inge vidare. Jag kunde tillslut inte springa mer utan stod ett tag och glodde på bussen som åkte iväg från den andra stationen jag jagat den till. Sen beslutade jag mig för att gå till Krilles och äta Chicky bits medan jag väntade på nästa buss som gick en och en halv timme senare. Så jag kom försent till jobbet, fast det gjorde inte så mycket. Dessutom jobbade jag över så det löste sig! Imorgon ska jag också jobba, från 08.00-17.00 - min första riktiga heldag! Det är bara för att alla är sjuka nu samtidigt.
Sen kanske jag ska åka och kolla när David dansar på Wendela på kvällen imorgon, vi får se om jag orkar. Men det vore kul!





Snö

Det snöade idag! :)) Lite i alla fall, men man får vara glad för det lilla.

Jag gjorde inte klart min fjäril/snigel på keramiken, för alla mina resterande drejprylar hade varit i ugnen och behövde glaseras så det ägnade jag lektionen åt istället. Det var mysigt det med. Nästa måndag är tydligen sista lektionen för keramiken, och dansen då så jag kommer inte att ha något att göra efter det. Inget bestämt i alla fall! Förutom tvärflöjt förstås, eller jag vet inte när sista gången innan jul är med den. Säkert nästa vecka också bara för det. Fast flöjta kan jag förstås göra hemma i alla fall, det är bra!

Just nu sitter jag och äter Fattiga Riddare med rönnbärsgelé och dricker te, det är inte helt fel.

Nu jamar en katt högt igen, säkert Castor som leker med sin sköldpadda.




Drömmar

Ibland drömmer jag så underbara saker, och då blir jag så besviken när jag vaknar och inser att det inte var på riktigt. Ibland i själva drömmen så inser jag också att det inte är på riktigt och blir besviken även där, då brukar drömmen skifta. Så är det väl för alla, men det är ju inte bättre det. Vid dom tillfällena så önskar jag att jag kunde stanna i drömmen för evigt, att det ska bli min verklighet istället. Fast ibland är det ju tvärtom också, att drömmarna är hemska och att jag är överlycklig över att det inte är verklighet. Jag vet egentligen inte vad som är värst, det är ju inte speciellt kul att drömma om jobbiga saker. Fast det är ju heller inte kul att drömma om för bra saker, i alla fall inte när man vaknar upp. Tycker jag i alla fall.
Tänk att drömmar kan påverka så mycket, fast det är sällan jag kommer ihåg dom - bara när dom är ovanligt bra eller dåliga. Eller speciella på något sätt. Men när jag väl kommer ihåg dom så kan det förfölja mig mer eller mindre hela dagen, det är lite märkligt. Och det är ju alltid man själv som frammanar drömmar, både bra och dåliga. Oftast är det ju saker som liggen undermedvetet och som plötsligt känner för att ploppa fram när man är som mest sårbar och inte har något att säga till om. Ja drömmar är märkliga, och oavsett hur besviken jag blir när jag vaknar på morgonen så vill jag inte sluta drömma. Även ibland när det är något dåligt så vill jag fortsätta att drömma om det natten därpå. Jag vill komma ihåg mina drömmar, fast jag samtidigt inte vill drömma alls.
Det allra värsta är väl när jag drömmer att något jag grubblat över länge löser sig, och sen så har det ju inte gjort det. Det är ganska surt. Det hade ju varit bra om det tydligt i drömmen visats på vilket sätt det löst sig, men icke. Det bara löser sig. Tänk om det vore så enkelt!

Nu börjar det i alla fall bli mycket kallare ute, marken är vit av all frost! Så nu tycker jag att det kan börja snöa, det vore mysigt.
Ikväll ska jag på keramik, vilket betyder att det var exakt en vecka sen jag började skriva här. Det är ju trevligt. Jag hoppas att jag hinner klart med min fjäril, eller det måste jag göra! Annars blir det en snigel, dom är ju också söta.
Det är ingen dans på onsdag, fast David frågade om jag ville komma och kolla på en dansföreställning på Wendela då så det kanske jag gör istället. Det är just på grund av den som dansen är inställd också, men vi får en extra lektion nästa vecka. Den sista för terminen! Det är lite synd, men tiden går ju så fort så snart är det vår igen.

Jag skulle vilja göra så mycket; sy, sticka, måla, rita, pyssla, läsa, spela piano, vika papper, pärla men istället så sitter jag här och skriver. Det är ju typiskt! Fast jag har spelat lite piano, så det är bra det i alla fall. Vi får se hur det blir med det andra, något lär jag kunna göra i alla fall. Om inte annat keramiken ikväll!

Det är tur att katter finns! :)

Allt är relativt

Hallihallå. Det har hänt mycket den här helgen; i fredags var jag på Sacomässa i Älvsjö sedan blev det bio. Vi såg på Johnny English, den var jätterolig tycker jag fast jag kunde inte se klart hela. Efter det så åkte jag, Yvonne och Karin till Alex och vi såg på Jumanji, eller det var väl bara jag och Alex som såg klart den dom andra somnade men ändå.
Igår åkte vi på Science Fiction mässa, även det i Älvsjö, det var ganska så roligt! Dom hade mycket häftiga saker, fast jag hade inga pengar att spendera så det var ju lite synd. Vi träffade Darth Vader och många andra som jag inte har någon aning om vilka dom är men dom kom från Star Wars i alla fall. Efter det så åkte vi till Ikea och åt eftersom att det är billigt, jag hade råd med en barnpasta. Det var väldigt gott, jag önskade bara att det var lite mer! Sen började det regna en massa, men när man kollade mot gatuljusen så såg det ut som att det snöade! Det gillas!
Idag har jag varit hos Mummi också, det var mysigt.
Jag har fortfarande inte hittat min kamerasladd, det stör mig ganska så mycket. Men jag ska hitta den idag! Eller ikväll går också bra.


Jag hittade kamerasladden! Fullt synlig på min sekretär, förstås. Men det är ju bra det, nu har jag mycket att ladda in på datorn!



Urmakaren blev visare med tiden

Tjoho. Idag har jag jobbat för första gången sedan innan höstlovet, vecka 44 alltså, för veckan efter det var jag sjuk och veckan efter det ringde dom inte. Men idag i alla fall! Jag jobbade först med en massa småttingar på Ankan och sedan fick jag gå till dom lite äldre på Solen och Månen, det var väldigt mysigt! Nu är jag lite småmör, så det är ju bra det.

Jag har även hunnit slå in ett par julklappar idag! Inga av dom var från mig dock, det var mammas. Men i alla fall. Jag måste åka till Panduro eller någon annan pysselaffär så snart jag kan, för jag vill göra fina julkort! Och julklappar överhuvudtaget börjar det väl bli dags att köpa, det är mysigt.

Det börjar faktiskt bli en aning kallare så snart kanske det börjar snöa! Jag hoppas på det. Idag har det mest blåst en massa och regnat endel också, fast det är också rätt så mysigt tycker jag.





RSS 2.0