Allt är relativt! Faktiskt

Hejsan!

Förra veckan så försvann Lucifer efter att Mimer jagat iväg honom, han var borta i flera dagar och jag var väldigt orolig.
Sen när jag skulle gå och lägga mig i söndags natt så tyckte jag mig ana ett litet pip utifrån, jag ville vara på den säkra sidan så jag skyndade mig ner och öppnade verandan och såg Lucifer!(!)
Men Mimer såg honom desvärre också, fast jagade honom inte men skällde till så Lusse blev rädd och sprang iväg igen. Jag skyndade mig efter, barfota kan jag tillägga, ut i geggan.
Jag försökte att locka honom och varje gång jag sa "Lucifer" så svarade han med ett pip, det var helt svart så det var omöjligt att se om han var i ett hörn eller något.
Jag misstänkte att han var under verandan och satte mig på knä på marken och kände med armen under, jag måste erkänna att jag var lite rädd att det skulle komma någon sån där enorm spindel men jag struntade i det.
Jag kände hans lilla nos och efter kanske tio minuter sammanlagt så vågade han sticka fram sitt huvud, sen kom han fram så att jag kunde bära in honom. När jag kom in så ropade jag att jag hade Lusse och mamma och pappa kom upp och alla var jättelyckliga! Det var otroligt härligt, det blev en sen natt men det var verkligen värt det. Min älskade Lussebulle.




Imorse åkte jag till Nyköpings lasarett för att kolla närmare på mitt eeg, och det visar på att jag har epilepsi. Inte så kraftigt kanske, men i alla fall. Han sa att jag inte får köra bil.
Det kändes ganska jobbigt, för jag menar jag ville ju verkligen ta körkort men nu är det ju ingen idé. Jag får försöka se det som att nu sparar jag ju en hel del pengar på körkort, bil och medföljande kostnader. Däremot så måste jag förlita mig väldigt mycket på det kommunala, vilket jag visserligen redan gör så det gör väl inte så jättemycket.
Däremot så behövs ju körkort för väldigt mycket jobb och det skulle vara skönt att ha, för man vet aldrig när det behövs åka bil. Men jag kan ju tänka också att det är bättre att åka kommunalt! Inte praktiskt kanske, men för miljön. Och det är ju bra.
Vi bestämde att jag inte skulle få någon medicin nu i alla fall, eftersom att jag inte är jättekänslig och inte har fått något riktigt anfall sen i höstas. Så det känns skönt i alla fall, jag undviker mediciner om jag kan.
Jag ska bli kallad på magnetröntgen, vilket jag tycker är ganska läskigt. Det är för att dom ska kolla närmare på avvikelsen, men jag är rädd att dom kommer att hitta en tumör eller något. Men jag ska försöka att sluta vara hypokondriker, det blir ju inte bättre av det. Det är ju skönt att dom kollar upp ordentligt i alla fall!
Doktorn frågade om jag slagit i skallen eller något dom senaste åren, men det kunde jag inte minnas. När jag kom hem sa mamma att jag som bebis ramlat ur barnvagnen och slagit pannan i kullersten, fast det var ju väldigt länge sen så det kan ju inte vara därför men i alla fall. Jag kan skylla mitt dåliga närminne på det! Säger vi.
Om jag har tur så försvinner epilepsin och då kan jag ju faktiskt ta körkort! Det vore ganska så skönt.

Jag kom på att jag ju inatt faktiskt drömde att jag åkte bil, jag åkte i den ett tag i någon svår bana och förvånades över hur bra jag körde för jag hade varit så nervös innan. Sen mitt i alltihopa så var det som att jag cyklade i bilen, eller jag såg liksom igenom fronten på bilen men det var cykeln som styrde. Det är svårt att förklara, men det var logiskt i drömmen!
Det känns som att det var ett tecken på att jag inte ska köra bil, utan cykla istället. Som min farbror Jouko, han cyklar massor!



Sen så var jag hemma och tog det lugnt ett tag innan jag åkte till Södertälje för att keramika lite, mitt ägg sprack igen(!) men det ska jag laga med slickers nästa gång! Det är så mysigt med keramik.



Fotona från Modellfabriken har kommit förresten! Anledningen till att det blev så försenat var att dom skrivit fel postadress så det hamnade i Almsta, så kan det gå. Men det är kul i alla fall :)






Ugglor i mossen

Hejsan!

Nu har jag sökt tre helt olika högskolor! Eller alltså jag måste göra arbetsprover och sånt också, men jag har halvsökt i alla fall. Det är ett naturvetenskapligt basår, hantverk och så musikal :)
Jag hoppas att jag kommer in på en av sakerna, helst inte fler för då måste jag välja och sånt är jobbigt.


Jag försökte mig på att göra en svan, inte så lätt! Men i alla fall. På den här länken finns en video med instruktioner :) http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=FNXmuakUi4M

Igår skulle jag åka till Skansen med Andreas som vi hade tänkt att göra förra året men det blev inte av, och inte blev det det i år heller för att det snöade på ganska rejält så vi såg på Tinker, Tailor, Soldier, Spy istället. Den hade kanske varit bra om jag inte varit så trött, jag höll på att somna hela tiden och hängde inte riktigt med så jag tyckte inte att den var så värst bra. Jag hade förväntat mig mer i alla fall!
Vi åt buffé innan också; sushi och asiatiskt och jag har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv. Sen så kom en servitör och frågade om vi ville ha friterad banan med glass också för det ingick, och det gick ju inte att säga nej till.


Sushi i mitt hjärta :))

Sen hittade jag jättebra pannåer på Kreatima! Jag köpte ingen stor, för det skulle vara så besvärligt att släpa med sig. Men jag köpte två mindre i alla fall så snart ska det målas :)

I fredags började jag också äntligen på den lilla koreografin vi ska göra till Poppingen, David har gett oss i uppgift att göra minst fyra åttor var. Det var några veckor sen och jag har glömt bort det, men jag har börjat nu i alla fall så det är ju något!



Idag så gick jag och Andreas från Gladö Kvarn till Flemingsberg, en sträcka som bör ta kanske en halvtimme raka vägen genom skogen. Det tog ungefär 1,5 timmar tror jag men då hade vi ju aldrig gått där förut så det var bra. Det var en massa tjärr och snö så fötterna blev väldans blöta, men det var en väldigt fin skog att gå i så det spelade inte så stor roll. Väl i Flemingsberg så såg vi en hackspett också! Jag älskar hackspettar och blev helt till mig, jag lyckades ta tre kort sen tog batteriet slut. Så det var tur att jag hann!



I onsdags träffade jag förresten Lisa lite för första gången på ett bra tag, vi och Viktoria simmade lite på Sydpolen och sen åt vi lunch. Så det var mysigt :)

En massa kakor har jag bakat också! Fast det var i torsdags så dom är slut, det är lite synd. Jag tyckte om chokladskorporna, jag ska kika igen om det finns någon kvar.



Jag har förresten anmält mig till Miss World Sweden, så ni får gärna rösta på mig om ni känner för det! Det vore lite skoj :)
http://www.missworldsweden.se/kval2012/line_tiilikainen

Nu borde jag fortsätta på koreografin, jag tror jag ska försöka med det faktiskt! Hejhej på er :)


Glad påsk!

Tjohoj!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, fast jag känner för att skriva så något lär jag ju skriva i alla fall.
Den sista dagen på glasfusingen var förra torsdagen, det känns väldigt trist! Det var så roligt, så glas är ett material jag väldigt gärna vill fortsätta att arbeta med.



Har jag nämnt att vi skaffade hund förra torsdagen också? Det tror jag icke! Det har vi i alla fall, och han heter Mimer! Han är en blandning av en Border Collie och en Labrador, om det inte säger er något så kan ni alltid googla. Eller kolla på bilden jag tänker ladda upp, det är väl det allra enklaste.
Nu har vi alltså väldigt fullt hus med 5 människor, 5 katter och 1 hund!

Här är Mimer :)) Det tar så lång tid att ladda upp ett kort, så om ni vill kika på kissarna också så får ni kolla i mina allra första inlägg :)

Jag har jobbat lite i veckan också, och igår var den enda dagen över huvudtaget som jag inte hade någon form av kamera med mig (inte ens mobilen) och jag upptäckte en fjäril som satt så fint i gräset med fullt utslagna vingar. Ljuset var underbart, och fjärilen likaså och jag fick nästan tårar i ögonen av frustration över att jag inte kunde fota det. Jag fick helt enkelt stå där och beundra fjärilen, där den satt i säkert tre minuter utan att röra sig. Annars är det ju nästan omöjligt att hitta en stilla fjäril en längre stund, men inte då inte. Så typiskt, men då hade jag något fint att kolla på i alla fall och jag försökte förtjust att visa barnen den men dom verkade inte lika intresserade som jag.



Idag så fick vi påskmat på dagis! Det var lax, sill, potatis, köttbullar, prinskorv, ägg med majonäs, sallad, rödbetssallad, gräddfil och ja det var det tror jag. Otroligt gott var det! Pyssel blev det också och jag försökte att göra en garnbollskyckling, fast jag hann inte klart så det blev bara en knallgul garnboll. Men i alla fall. Sen så vek jag 26 näckrosor av servetter som barnen kunde ha sina glas i till lunch, då blev dom glada.



Ikväll sålde vi kakor med Järna medeltid och Lajvförening, eller ja. Det var bara jag, Andreas, Alex och Karin som kom. Men vi gjorde vårt bästa och lyckades sälja 8 burkar i alla fall, vi delade upp oss endel och när jag själv knackat på hos någon och dom stängt dörren sen så hörde jag hur dom sa: "Hon ville sälja kakor. En vuxen människa!" "Näää det menar du inte!" och jag kände att jag blev lite varm i ansiktet. Dom hade ju ingen aning om att jag hörde. Nu var det ju faktiskt så att vi var dom enda som var där och kunde sälja, och vi är ju faktiskt en förening som gärna vill ha med barn och som också har det. Dom får sälja nästa gång.
Sen träffade vi också en jättetrevlig kock som ville veta lite mer om oss, och vi fick 500 av honom! Och han ville inte ens ha några kakor, utan han sponsrade bara oss! Det var otroligt generöst tycker jag.


Inte dom här kakorna då, men i alla fall.

Imorgon ska jag åka med Hanna och Petra och ta kort på någon sån där modellverkstad, vi fick ha djur med oss och vi tänkte på att ta med en katt. Men vi gör nog inte det, för det blir en så lång resa och lång väntan så det känns inte bra. Istället får vi ta med oss instrument, så min sprillans nya tvärflöjt ska jag ta med!
Juste, jag har köpt en ny tvärflöjt, eller jag har inte betalat den än men jag har fått ta hem den! Det är en Pearl Flute med silvermunstycke och öppen mekanik. Jag tycker om den.


Så ser "pärlan" ut :)

När jag kom hem hade Petra gömt påskägg till mig, Hanna och Mimer. Jag hittade tillslut mitt under en massa ballonger i en korg! Det är synd att jag inte gillar godis, men nu har jag en massa att ge bort så det är bra det. Dessutom är det så mysigt att leta efter ägg.

Nej men nu ska jag snart försöka ta och sova, god natt på er alla och glad påsk :)


Doris :))

RSS 2.0