Dag 20 - min favoritfilm

Det finns ju många väldigt bra filmer, men en av mina absoluta favoriter är Keeping Mum. Den är helt underbar, och om ni inte har sett den så måste ni se den! Den handlar om en idyllisk liten ort, där en prästfamilj bor. Mamman är olycklig och har en affär med sin golftränare, pappan (prästen) har tappat allt sitt sinne för humor och är ständigt upptagen, dottern byter killar titt som tätt och sonen är mobbad. Tillvaron ändras drastiskt när familjens nya hushållerska kommer, till oanade konsekvenser.


Jag är otroligt trött, i söndags var vi i Lajvföreningen och kollade på en stor mark som eventuellt vi kan lajva på. Den var enorm och fin och kullig och stenig och för tillfället snöig! Jag tog en mängd kort, alldeles för många. Men ändå. Vi åt lite mat och fikade och tände en eld och gick runt och klättrade i små berg.

Jag är så förvirrad, jag var helt säker på att dansen skulle börja idag samtidigt som jag visste att den börjar den 7:e februari och jag visste att det inte var det idag. Men jag var så inställd på att det började i huvudet så jag åkte dit, för att då få reda på att det börjar nästa vecka. Typiskt, jag hade verkligen längtat efter att få dansa! Så kan det gå, men nästa vecka så.

Jag börjar jobba 06.30 på torsdag, vilket skrämmer mig. Främst av tanken på att det är en 6:a med i tiden, det känns väldigt tidigt tycker jag. Men så är det, och jag längtar efter att få jobba lite faktiskt.

Det här med utbildningar tycker jag känns jättejobbigt, jag vet inte vad jag vill ju. Eller jag vill för mycket, det hade varit så mycket enklare om jag vore inställd på en specifik sak. Men icke det, men det ordnar sig!







Dag 19 - en bild på det jag köpte senast (eller kanske inte)

Jadu, jag har ingen aning om vad jag köpte senast. Eller jag bakade ju äppelpaj igår, så då köpte jag ingredienser till det men det tycker jag inte att jag behöver ha bild på faktiskt.

Jag har jobbat idag! Dom ringde mig ganska sent, vid nio ungefär, och bad mig jobba fran 11.15 till 15.45. Inte så länge, men ganska lagom ändå. Jag var på Grodan idag. Jag såg verkligen fram emot att få gå ut och leka i snön och jag tog med mig termibyxor ifall att, men då hade dom redan varit ute så då blev det inget med det. Tusan också, men jag får rulla mig i snön ikväll hos Lisa kanske. Jag ska hem till henne och kolla på hennes kompis konsert, det ska bli roligt. Och imorgon ska jag hälsa på Frida på jobbet i Stockholm och fixa naglarna som jag sagt att jag ska ett tag, och så på söndag ska vi i Styrelsen på JMLF ut och kolla på marker, det ska också bli mysigt. Så plötsligt är jag uppbokad hela helgen, så kan det gå minsann. Men det är alltid kul att få träffa sina kompisar.

Jag har varit inne på en sida som heter www.stipendier.se där man kan fylla i en blankett och så får man ett brev om hur många stipendier som passar en att söka, fast om man vill få reda på vilka dom är så måste man betala 250 kronor. Det fanns tydligen 48 stipendier för mig, så jag betalade och hoppas på att snart få information! Det vore så fantastiskt att få pengar så att jag kan söka utildningar som kostar, det vore lite halvtråkigt att inte få något när jag nu betalat för information. Men 250 kronor är inte så mycket ändå, och det är värt att chansa tycker jag! Jag har jätteproblem med vad jag ska välja för utbildning, det är nackdelen med att ha så många intressen. Jag har nu funderat på om jag ska söka något musikaliskt eftersom att jag redan har endel erfarenhet inom det, och fortsätta att gå hantverkskurser på fritiden för att sedan gå någon utbildning inom det. Vi får se. Att hitta massa skolor att söka är nog inget stort problem, men att välja rangordningen är det hemska. Jag tycker att det är jättejobbigt att prioritera, jag vill ju verkligen allt! Eller allt inom musikal och hantverk vill säga. Men det är väldigt brett. Jag är jättesugen på att gå på Sätergläntan i Dalarna, det verkar så oerhört mysigt! Men det är ju en bit bort, kostar pengar, och så kan man bara rikta in sig på en sak i taget. På Nyckelviksskolan finns massor med inriktningar i samma program som jag vill gå, men det är ännu dyrare och ligger i Lidingö och jag är inte lika sugen på att flytta dit. Vi får se, men jag måste ju bestämma mig snart. Problemet är att det kanske är försent att söka musikalutbildningar nu, såna skolor brukar alltid ha antagning tidigare så att man ska kunna bli kallad på antagningsprov. Jag ska lova mig själv att innan nästa vecka är slut så ska jag ha kollat igenom det så att jag har koll! Vi får se hur det går med det. Men det ordnar sig alltid, på ett eller annat vis.



Dag 18 - vad jag åt idag

Den här listan tar ju aldrig slut, då jag ju inte skriver så fasligt mycket. Men ändå! Idag åt jag spaghetti med köttfärssås, mycket gott. Och så åt jag massa äppelpaj som jag bakade! På den första, och största, råkade jag krydda med curry istället för kanel. Som tur är så smakade det inte så väldigt mycket, det luktade mest. Jag är fruktansvärt trött nu, förmodligen av matkoma. Så kan det gå.
Jag vill också berätta att jag lagade middag igår och den var väldigt god faktiskt! Sötpotatispurré, kycklingfiléer och en syrlig rödvinssås. Den kan jag gärna göra igen, dock var sötpotatisen otroligt hård att skära när den var rå, bättre redskap behövs.

Jag fick en fasligt stor lust att hoppa ut i snön idag när det snöade så fint! Men jag gjorde aldrig det, så det måste jag ta och göra imorgon. Ha snöbollskrig med någon och göra snöfigurer och bli kall för att sedan gå in och värma varm choklad eller te, mysigt! Det är så mycket snö, det gör mig glad. Lagom mycket snö.
Jag har inte jobbat något på hela den här veckan, vilket är både skönt och lite synd. Men nästa vecka kanske dom ringer! Då börjar för övrigt dansen äntligen igen, och jag kommer att ha fullt upp nästan varje dag. Det är så skumt, när jag inte har något att göra så blir jag så lätt rastlös, men när jag har mycket att göra vill jag bara ta det lugnt. Men så är det.

Jag följde med Veronica i tisdags och sjöng i Caroline Af Ugglas kör, vilket var väldigt roligt och jag skulle väldigt gärna vilja vara med! Men jag har insett att jag kan verkligen inte göra allt, dessutom har jag dans då. Men kanske i höst eller något, vi får se. Men väldans skoj var det i alla fall.

Jag fick svar idag om EEG:et jag tog förra torsdagen, för exakt en vecka sen alltså. Tydligen så var det osäkert om jag hade några avvikelser, så dom vill göra ett nytt test när jag är trött. Jag som alltid är trött, jag tyckte att jag var trött då också. Men dom ska höra av sig närmare om det, så vi får se hur det blir. Jag fick ju snabbt svar, vilket är bra, men det känns samtidigt jobbigt att jag ska behöva göra ett nytt test. Det måste ju nästan ha varit något litet fel om dom är osäkra, men jag vet inte. Det visar sig! Nu är jag så fruktansvärt trött att jag nog faktiskt snart ska ta och lägga mig innan jag somnar på plats, hejhej!



Dag 17 - den bästa känslan

Den allra bästa känslan är kärlek när den är lycklig, till familj och till en enskild person. För den känslan gör än så glad och det känns som att inget kan gå fel och som att man kan klara allt. Sen så är ju lättnad också en väldigt härlig känsla, eller när man har åstadkommit någon som man inte trodde att man skulle göra. Det finns många bra känslor! Alla känslor som gör en glad skulle jag säga.


Bion med systrarna sisters var mysigt, vi såg på Tower Heist med bland annat Ben Stiller och Eddie Murphy, jag gillar dom skarpt! Innan bion gick vi till Science Fiction bokhandeln i Gamla stan och kollade runt, systrarna mina köpte förstås manga. Men så ska det vara!

Idag gick jag och Hanna till Trossen i Trosa för att köpa ingredienser till Tacopaj som jag tänkte göra, det tog ungefär 1,5 timmar att gå dit men det var mysigt! Kallt, men ändå. Vi har nyligen ätit upp pajen som faktiskt blev väldigt god tycker jag, speciellt för att vara första gången jag gör en! Dom andra verkade också uppskatta den, det kändes väldigt bra. Snart ska jag fortsätta Sagan om Ringen läsningen, den är alldeles snart slut! Mycket mysigare än att sitta vid datorn, faktiskt. Men det är lite kul ändå.

Dag 16 - innehållet i min väska

Väldigt intressant måste det vara att veta, men ändå. Jag följer bara listan!
Så här kommer min egen lista, med det som min väska innehåller när jag har allt som jag tycker är nödvändigt med mig:

* Ritpapper + penna, sudd, pennvässare, skuggpenna och akvarellpennor
* Kalligrafibok + penna
* Pärlor + pärlplattor
* En ask med hårnålar, toffsar och dylikt
* Borste
* Ett par strumpor
* En liten necessär med nödladdare och plåster
* Våtservetter
* Tejp, vanlig och maskerings

Jag tror att jag fått med det mesta, pengar, busskort, mobil, kamera, penna, vantar, servetter (torra och våta), relativt starka minttabletter, minificklampa och mp3 har jag i min jacka.


Hela den här veckan har jag jobbat på dagis! På Hasselbacken på avdelningen Linden, jag börjar verkligen fästa mig vid dom jättesöta barnen. Jag har blivit kallad för både mamma och pappa, en gång av samma barn. Vi har dansat och hoppat och skuttat och när jag skulle hem i måndags så sa en kille "Åh du har såna där...öronmuffins på dig!" jag tyckte det var så kul, jag ska börja kalla dom för det. Jag älskar känslan när ett barn kommer fram med usträckta armar för att dom vill kramas eller bli uppburen, eller när dom spricker upp i ett stort leende när dom ser än. Dom är underbara! Men det är väldigt utmattande att jobba förstås också, dom har väldigt mycket energi kan jag säga.
Jag har fotograferat endel också, jag har tagit över 800 bilder med min nya kamera - och har faktiskt inte lagt ut mer än kanske 300 vilket är bra gjort för att vara mig. Idag fotograferade jag fåglar, dom är så fina så.
Jag har även lagat mat idag, otroligt duktigt. Tagliatelle (platt pasta) och köttfärs, enkelt kanske men faktiskt väldigt gott tycker jag.
Imorgon ska jag till stan och på bio med mina fina systrar, det ska bli mysigt :))




Dag 15 - någonting jag ångrar

Det är lite svårt, för det finns självklart endel småsaker som jag ångrar och det sker väl varje dag nästan. Som när jag överreagerar, fast det är mycket mindre nu för tiden faktiskt! Eller när jag sitter vid datorn istället för att gå ut, eller läsa, eller pyssla eller något annat mycket trevligare. Men jag vet inte om det finns något stort som jag egentligen ångrar, inte som jag förmodligen hade kunnat göra annorlunda. Fast det vet man ju aldrig.

Jag fotar på tok för mycket med min kamera, snart kommer jag inte att få plats med fler bilder på facebook! Och det är ju lite synd tycker jag. Dom kommer inte få plats på datorn över huvud taget, jag har en extern hårddisk men Tussen har sagt att sådana går sönder hela tiden så jag vågar inte riktigt lita på den. Jag får skaffa en massa cd skivor och lägga över allt där så blir det bra. Igår var vi hemma hos Fia och Jerker, och såg på filmer och åt fruktansvärt god mat! Hasselbackspotatis och kött och marängsviss till efterrätt! Mums. Vi såg på Inception, Tio orsaker att hata dig och National treasure 2! Sen så fick jag låna hem Black Swan som jag velat se ett tag, men alltid glömt bort. Kanoners! Vi kom hem jättesent och jag kunde inte sova direkt när jag kom hem, men sen värmde jag min sälvärmekudde och sov med den på magen - jättemysigt! Inatt tänker jag ligga på spikmattan, ha sälen på magen och en annan värmekudde på nacken. Jag längtar!



Dag 14 - en bild på mig själv för ett år sedan

En aning mer än ett år var det här då, men i alla fall.

Idag har jag läst mer i Sagan om Ringen för en gångs skull, fast jag blev så trött i ögonen så jag gick på en promenad med Hanna ett tag och fotade lite, kallt var det! Men mycket mysigt. Jag har börjat spela Wordfeud också, vilket är jättekul! Däremot hade jag det väldigt häktiskt igår kväll då jag utmanade 6 personer samtidigt och alla var ihärdiga spelare, fast det har lugnat sig idag trots att bara en spelomgång är avklarad. Där vann jag faktiskt! Det var kul. Nu sitter jag och nördar här och det är väl inte lika roligt kanske, men i alla fall. Det är bättre än ingenting! Jag tänkte läsa snart igen faktiskt, och spela mer Wordfeud för nu har någon svarat! Hejhej.

Dag 13 - Mitt drömbröllop

Nu känns ju visserligen ett bröllop väldigt avlägset, men jag lär väl få fantisera i alla fall. Jag har faktiskt inte funderat så väldans mycket på det förut, men om jag gifte mig så skulle jag vilja att det var ganska litet. Jag skulle bara vilja ha dom allra närmaste där, på bådas sida förstås, och så skulle jag vilja vara på ett väldigt fint och lite avlägset ställe. Mycket vacker natur runt omkring och en fin liten kyrka, det behöver inte ens vara en kyrka bara platsen är mysig. Utomhus vore verkligen inte fel, inte heller på vintern. Det vore vackert. Jag skulle vilja ha en vacker, vit klänning. Lång ska den vara och gärna med något fint broderi eller något, korta ärmar eller inga alls. Tänk vad mysigt det skulle vara ändå att gifta sig inne i en liten mysig timma helt i trä inuti också och med levande ljus, vackert. Eller kanske på en egen ö, det vore tufft. Men nej jag vet inte, jag är inte så kräsen. Bara det är mysigt och det är folk jag tycker om där.


Idag har jag varit på Ikea med familjen, eller alla förutom pappa följde med. Och katterna, tjejerna åkte alltså. Vi var där i ungefär tre timmar och dom har jätegoda kanelbullar där för 5 kronor som smakar sirap! Eller bulle + kaffe till och med för 5 kronor, men det var så jättevarmt där så jag kände att jag inte ville ha det. Hemma så pusslade mamma och jag ihop en sorts byrå som vi ska ha lådor att sortera skräp i, det underlättar mycket när man åker till återvinningsstationen. Jag har även fått ett bord att ha datorn på, det underlättar mycket! Jag är trött och ska nog göra te och ta äppelpaj eller så, mums för det!


En bild från när jag var på singelbröllop efter Fridas konstruktion :)

Mums!

RSS 2.0