"En söt katt förlänger livet"

Hejsan!

Det var ett litet tag sen jag skrev nu, eller inte så fasligt länge sen men i alla fall. Fast jag tycker inte att man ska tvinga sig själv att skriva bara för att, utan det ska vara när man känner för det. Och det gör jag nu så det är ju bra.


Jag har fått lön! Jag känner mig så rik, och det gör mig så glad för mina pengar höll på att ta slut. Det kommer dom väl att göra fort nu med, men i alla fall det bryr jag mig inte om för jag känner mig glad och rik nu och det är det som räknas nu.
Jag har fått min första deklaration också, komplicerade saker sånt där. Men det ska jag pränta in hur man gör.
Idag tänkte jag mig att jag skulle ta en sovmorgon innan jag skulle åka och träffa Fridis, men jag vaknade vid åtta på morgonen av att jag hade väldigt ont i magen. Sen kunde jag inte somna om, och värken har ännu inte släppt. Det är förmodligen magkatarr och jag har känt i ett par dagar att det har kommit smygandes, så det är ju inte allt för kul.

Men jag träffade som sagt Fridis lite! Vi pladdrade lite och gick på Second hand och så (jag köpte en kofta och en kimono och Frida en fin tavla) och sen gick jag upp till Wendela för att träffa Viktoria, Gabriella och Karin som dansar med mig för dom brukar sitta där och äta och jag tänkte att jag kunde sällskapa dom. Jag köpte förresten lasange för 15 kronor, det tycker jag är bra! Fast bara för att jag kom dit så tänkte dom gå ner på stan, så så fick det bli. Jag ville så väldigt gärna ha ketchup till lasangen men köpte ingen då det kändes ganska så onödigt att köpa en hel flaska sån. Dom borde ha mindre och portabla! I alla fall så träffade vi Veronica också och det visade sig att hon faktiskt hade ketchup med sig i sin väska. Det kallar jag flyt, hon hade tydligen grillat på jobbet och därför haft den med sig. Jag tycker om hennes jobb.


Jag försöker att fundera ut vad jag har gjort dom senaste veckorna men det är lite som i ett töcken just nu, om tio år kommer jag att kunna rabbla upp det här året exakt men nu minns jag ingenting. Det brukar vara lite så, men det är okej.
Magvärken släppte förresten under dansen! Så det var skönt, även om den kom tillbaka efteråt. Jag måste säga att jag älskar vår lärare Maria, hon är så otroligt bra. Jag blir så glad av det.

Nu är det här popping och inte modernt, men i alla fall :)


Jag är väldigt, väldigt trött men jag känner inte riktigt för att sova än. För någon vecka sen drömde jag flera gånger på rad att jag höll på att kvävas och jag vaknade till med samma känsla att inte kunna andas. Det var ganska så obehagligt. Jag funderar, eller jag har funderat på det lite förr, om jag har för trång näsa. För jag har alltid haft ganska svårt med andningen, menmen. Om det blir värre så kollar jag upp det, just nu går det ju faktiskt ganska bra ändå.


I söndags var det medlemsmöte med lajvet, där vi tog lite kort :)


Jag har lärt mig att ta panorama bilder, vilket ju är väldigt enkelt men om man inte vet så är det ju svårt ändå :P


Jag svängde förbi Stendörren med Mattias i lördags, det var väldigt länge sen jag var där. Fint är det :)


Igår kväll kollade jag på teater tvåornas Enaktare, det gillades :)


Bara för att Gittan är så söt :))

Nu ska jag nog bege mig till sängs, och drömma förhoppningsvis om en massa bra saker. God natt alla! :)

Balett och äppelpaj

Hejhå!

Idag dansade jag balett för första gången på flera veckor, för förra veckan var det inget och veckan innan det var det lov och veckan innan det var jag och fiskade. Så det kändes ovant! Inte för att det har känts vant någon någon gång innan heller, men i alla fall.

Så här spenslig är jag! Eller inte.

Det är verkligen otroligt mycket att tänka på, speciellt som jag har så krokiga ben också. Det skulle faktiskt vara praktiskt med en svans för då skulle balansen bli bättre! Jag måste sträcka på knäna så fasligt fast jag knappt kan så jag känner mig stel som en pinne, och ska samtidigt som jag sträcker så fasligt på knäna göra andra rörelser samtidigt. Och alltid vara rak i ryggen med axlarna bakåt och halsen sträckt och rumpan och bäckenet in. Hualigen. Men det är kul ändå, och jag ska försöka att komma ihåg att träna hemma!


När jag kom hem fick jag ett ryck och gick till affären och köpte så att jag kunde göra en äppelpaj, den är nu klar och jag måste medge att det var nog den godaste jag gjort faktiskt. Det måste vara farinsockrets förtjänst, eller för att jag hade mer äpplen också. Eller att jag hade mer svartpeppar, vem vet. Det går säkerligen inte att göra igen, det är som när man får en strike på bowling. Dom flesta har ingen aning om vad dom gjorde annorlunda mot förut, och att få två strike på rad är svårt. Fast det finns ju vissa märkliga människor som klarar det, men ändå. Te har jag självklart gjort också, för det är så mumsigt det!


Imorgon är den första dagen den här veckan när jag inte har något speciellt för mig! Det skulle ha varit lajvmöte, men det är flyttat till måndag. Det funkar bra, för det är varken keramik eller glas nästa vecka. Det är visserligen synd, men ändå.

Jag är jättetrött fortfarande efter att jag inte fick sova mellan onsdag och torsdag, jag kunde ju definitivt ha lagt mig tidigare igår och jag vet inte varför jag inte gjorde det. Jag bara satt här och stirrade på skärmen. Jag lade faktiskt också in ny musik i min mp3 så det var något bra i alla fall med det!

Min mage kommer snart att explodera, jag har ätit massor med äppelpaj men vill ha mer. Fast det är ju som vanligt.

Nu tror jag att jag ska ta och spela lite Samorost 2!

Jag stötte på en glad sits på tåget en dag :) Jag vill vara i dess sits!


Sova!

Hellu,

inatt får inte jag sova. Och det har jag vetat i några veckor, men bara själva vetskapen har gjort att jag varit extra trött hela dagen och jag längtar massor efter sömn. Anledningen till att jag inte får sova just inatt är för att jag ska göra ett eeg (koll av hjärnans elektriska vågor, för att se om jag har epilepsi) under sömn. Dom har redan gjort ett tidigare, men dom var osäkra och det är därför jag ska sova nu under testet för att det är då hjärnan är som känsligast.

Nu är det ju inte helt sant att jag inte får sova alls, utan jag får sova tre timmar. Fast bara innan tolv, och det känns onödigt för då skulle jag ha jättesvårt att vakna. Under natten vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men det visar sig. Nu har jag i alla fall duschat och gjort iordning mat och te! Och så har jag spelat ett roligt spel som Andreas tipsat om som heter Samorost, provversioner är det. Men det är väldigt roligt i alla fall.


Castor ville klättra i träd idag:)


Ikväll har jag dansat och det var väldans roligt, jag har träningsvärk från igår i ryggen då jag dansade modernt. Men det gör ont på ett skönt sätt! Och så har jag spelat tvärflöjt idag igen på flera veckor, så det var väldigt kul! Fast det känns att det var ett tag sen, men i alla fall.

Ikväll var det tydligen "Den sista Dokusåpan", andra avsnittet alltså och jag var tydligen med där idag! Fast jag har inte kollat på det, så jag ska kika på det snart här på datorn. Det är lite kul.

Nu skriver en på facebook "Sova...<3" och jag känner avund. Men jag kommer att ha det trevligt inatt! Jag kanske tar och målar lite sen också om jag orkar, det är ju väldigt mysigt.

Jag tänkte också tipsa om en blogg som har länkat till mig och skrivit en liten artikel, hon är en väldigt trevlig och pratglad så henne kan ni följa också: http://uniquerebelism.blogg.se/ :)


Ett gäng kajor tyckte om att sitta på en byggmaskin :)

Klockan är inte ens tolv, eller den är det om drygt tio minuter men ändå. Fast jag ska få tiden att gå!


Nu har jag kollat på Den sista Dokusåpan, andra avsnittet alltså. Det var när vi var i Nyköping i skogen! Det var med när Lisa och ett gäng zombies jagade en person över åkern, och man såg när jag reste mig från den i en microsekund också. Så det är lite kul :) Även om det inte är någon annan som tänker på det så tycker jag att det känns roligt i alla fall, det var en kul upplevelse. Här är länken förresten: http://www.tv6play.se/play/266630/ :) (Åkerscenen är efter ungefär 15 minuter).


Inte så skarpa direkt, men så går det när man printscreenar :P


Jag vill så fasligt gärna åka skidor! Och så vill jag prova snowboard också! Men det är så dyrt att åka iväg, men jag vill så gärna. Jag får se om jag kan få med mig någon, för jag saknar att åka i backar.

Det här var när jag åkte till Romme för hela två år sen, tiden går så fort!


Jag har en stark känsla av att jag bör resa på mig och göra något, som att städa mitt rum. Det vore ju bra. Men jag börjar bli behagligt dåsig och vill somna, fast det får jag ju inte göra. Fast jag orkar heller inte resa mig, inte riktigt än i alla fall. Snart så. Det är oftast runt två jag är som tröttast om jag är uppe sent, och klockan är nu strax efter två så det är ju inte så konstigt. Men eftersom att min buss till Nyköping går 5.30 så kan jag långsamt förbereda mig vid fyra och det är bara om två timmar! Så det är ju inte så farligt. Jag kommer verkligen att sova gott under det där testet, trots klägget och trådarna som hänger fast i klägget från huvudet. Jag längtar. Faktiskt.

Nu är det äntligen dags för frukost! Jag är färdigklädd och klockan är 04.08, det känns lite märkligt. Jag orkade inte vänta längre, jag ska ju inte gå förens ungefär 05.15 men i alla fall. Bättre för tidig än för sen!
Nu ska jag än en gång mumsa i mig te, och så ska jag äta Fruktkusar och fil med lite crunchisar och bär i -mums!

Alldeles strax ska jag åka iväg! Jag är så glad över att jag har klarat att vara uppe hela natten trots min trötthet, nu känns det mer som att jag är pigg. Övertrött. Men hejhej på er som nu läser!



Älgar och kakor

Hejsan!

Igår var det meningen att det skulle vara en liten filmkväll hemma hos mig, och i förrgår tänkte jag baka en massa kakor till det. Jag började att blanda rörsocker med smör, som jag skulle göra, sen upptäckte jag att vi inte hade några ägg. Så det var ju inte så bra. Jag ställde smeten i kylen och tänkte att jag kunde göra klart dom sen. Sen är lika med idag! Det var inga som kunde komma på filmkvällen visade det sig i sista minuten, förutom Andreas. Så vi åt tacos och kollade på Melodifestivalen (faktiskt!) med Hanna. Jag kan inte säga att jag tyckte att något speciellt bidrag var bra, men hon som vann var okej ändå. Enda sen då har jag haft låten Mirakel på huvudet, ganska så enerverande måste jag säga. Sen såg vi tre också på Die Hard, den var bra!


Idag innan Andreas skulle hem så gick vi till skogen, jag sa att det finns många rådjur och älgar där fasten jag aldrig sett någon älg själv. Sen så sa jag att det är vår, så dom får säkert ungar snart också. Några minuter efter det stannade Andreas till och pekade på en älg en bit framför oss. Jag blev exalterad och började ta en massa bilder, vi gick försiktigt en liten omväg runt den och sen upptäckte jag att lite gömd i buskarna var en unge! Jippie! Så jag tog kort på den också, eller försökte i alla fall. Sen kom det en farbror med hund, han hade tänkt släppa hunden lös men vi sa att det var älgar där så då insåg han att det kanske inte var någon vidare bra ide. Han var väldigt trevlig i alla fall, och hunden var glad!

Anledningen till att älgarna gjorde mig så exalterad var att jag aldrig sett en utan antingen stängsel, en bilruta eller en tv-skärm emellan.

Sen nu så har jag som sagt bakat klart kakorna jag började med i fredags, rättare sagt kanelrutor! Dom blev inte speciellt lyckade och blev väldigt kladdiga och sega, men i alla fall. Ätbara var dom. Sen fick jag ett ryck och bakade kolakakor och kanelkakor också, och sen gjorde jag pannkakor. Mycket kakor.


Mina otroligt vackra kanelrutor! Receptet tog jag ur en bok som heter "Kakor och muffins", men gör inte som jag och låt smöret och sockret stå i kylen i två dygn. Jag kan lägga till att det var hårt som cement och skeden höll på att gå av när jag försökte ta bort den. Bra tips om vi vill göra cement, eller klister!


Här är kolakakor, som egentligen ska vara ganska smala och snea men jag orkade inte göra dom så. Här är receptet: http://www.bakakaka.se/kolakakor-1375849 :)


Kanelkakor, receptet är: http://www.kokaihop.se/recept/kanelkakor-2 :)

Pannkakor vet ni ju förhoppningsvis hur dom ser ut, så där tycker jag att en bild är överflödig. Dessutom tar det så lång tid att ladda upp en bild! Nu ska jag ta och dricka mitt te och vila :)

Fika, svanar och keramik

Halloj! Det var ett tag sedan jag skrev nu, eller det var väl inte så länge sen egentligen allt är ju relativt. Men ändå.
I helgen fiskade jag, det var sm i mormyrska (isfiske) men jag tänkte skriva om det senare när jag har lyckats få in bilderna från min mobil! För det är ju alltid trevligare med lite bilder.



Nej men, idag har jag i alla fall jobbat och det var mysigt som vanligt. Idag var jag på Månen med dom lite äldre barnen, det var kul med lite omväxling även om jag saknade mina kära små barn som jag såg på andra sidan staketet. Imorgon blir det mer jobb på Månen!

Efter det så åkte jag till stan och träffade Fridis en stund, vi gick till Nova (som äntligen öppnat café igen!) och fikade. Dom hade lagt till myshörnan igen, fast belysningen var inte lika mysig och det fanns inte alls lika mycket i mat och fikaväg att välja på. Men i alla fall! Det kanske ökar med tiden, det hoppas jag på. Både Frida och jag kom fram till att vi inte uppskattar Veronica Maggios musik, som omedvetet spelades i bakgrunden. Men smaken är som baken!





Sen var det dags för keramik, och jag försökte att göra ett öra till min drejade pryl så att det kan bli en kopp. Men det är inte klart, så vi får se hur det blir med det. Sen så har jag börjat att göra ett ägg som man kan öppna, som en ask. Jag kan säga att det är mycket svårare att få till en äggform än vad i alla fall jag trodde! Men kul var det.


På väg till stan så gick jag för övrigt och kollade ner i marken som vanligt och var i min egen värld när jag plötsligt upptäckte att jag höll på att gå in i en svan. Så kan det gå. Den var väldigt fin och jag upptäckte att det i vattnet var en halvvuxen svan som fortfarande var ljust grå - jättesöt! Jag gillar svanar.



Hej på er och god natt :))

RSS 2.0